www.12sports.gr

www.12sports.gr: Ποδόσφαιρο
''Κατάθεση ψυχής, δύναμη καρδιάς''
09:02 | Παρ 11 Αυγ, 2017
Εκτύπωση θέματος 726 αναγνώσεις

''Κατάθεση ψυχής, δύναμη καρδιάς''

Ο γενικός αρχηγός του Φοίβου Κρεμαστής και μέλος της Εθνικής ακρωτηριασμένων μιλάει για τη δική του μεγάλη περιπέτεια, για τη συνέχεια της ζωής του και αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΩ!

Είναι αυτό που λένε «κατάθεση» ψυχής! Είναι μία συνέντευξη που κάλλιστα μπορεί να κάνει όλους μας πιο σοφούς και να σκεφτούμε, αναθεωρώντας πολλά πράγματα από τη ζωή μας. Ο Θανάσης Σύρμας στις 20 Αυγούστου 2015 είχε ένα ατύχημα και έχασε το αριστερό του πόδι, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Τότε ήταν γενικός αρχηγός στον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, τώρα είναι στο Φοίβο Κρεμαστής, αλλά η αγάπη του για το ποδόσφαιρο παραμένει η ίδια. Είναι πλέον στέλεχος της Εθνικής μας ομάδας των ακρωτηριασμένων και μίλησε στο Μάκη Δούβαλη για όλους και για όλα. Για την παραμικρή λεπτομέρεια της άτυχης εκείνης στιγμής, για τη δύναμη της ψυχής του, την Εθνική ακρωτηριασμένων και τη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο. «Ρουφήξτε» κάθε στιγμή της συνέντευξης, αφού ο ίδιος μιλάει με ειλικρίνεια (ακόμη και με αυτοσαρκασμό) και απολαύστε έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ άνθρωπο, ο οποίος αφηγείται όλες τις στιγμές του από τότε. Απολαύστε τον, γιατί όσα λέει θα πρέπει να τα βάλουμε βαθιά μέσα μας και να καταλάβουμε ότι στη ζωή αυτή δεν υπάρχει ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΩ.
Για τη στιγμή του ατυχήματος: «Ήμουν τυχερός καταρχήν γιατί κατάφερα να γλυτώσω τη ζωή μου. Ήταν 16:30, είχαμε προετοιμασία με τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος και πήγαινα στο δρόμο για το γήπεδο, αργά. Ξαφνικά και σε μία στροφή αντίκρισα μπροστά μου μία άλλη μηχανή μεγάλου κυβισμού, στην οποία ο οδηγός είχε βάλει το παιδάκι του πάνω στο ντεπόζιτο. Σε απόσταση 10 μέτρων, προσπάθησα να αντιδράσω, έκανα έναν ελιγμό και έβγαλα και μία κραυγή, από τον τρόμο μου ίσως. Ο άλλος οδηγός δεν αντέδρασε φοβούμενος ίσως για τη σωματική ακεραιότητα του μικρού ή και τη δική του. Πάγωσε εν πάση περίπτωση. Χτυπήσαμε πλαγιομετωπικά και εξωστρακίσαμε ο ένας τον άλλο. Το πόδι μου βρήκε στο πλάι της μηχανής του και συγκεκριμένα στα μηχανικά του μέρη. Δεν πηγαίναμε με μεγάλη ταχύτητα. Για να φανταστείς πέσαμε μετά από λίγο. Όταν έπεσα διαπίστωσα ότι δεν είχα τίποτα, παρά μόνο το ότι το πόδι μου είχε κοπεί αλλά δεν είχε αφαιρεθεί τελείως. Κρατιόταν ουσιαστικά από τη γάμπα. Εκείνη την ώρα ενστικτωδώς έδωσα τις πρώτες βοήθειες στον εαυτό μου, γιατί άρχισα να αιμορραγώ και να λειτουργεί τι ένστικτο της αυτοσυντήρησης μέσα μου. Πήρα τηλέφωνο πρώτα το ΕΚΑΒ να έρθει να με πάρει και αμέσως μετά τον γιατρό της ομάδας Νίκο Άντερσεν. Του είπα να ετοιμάσει χειρουργείο και δεν με πίστευε. Ο τόνος της φωνής μου τον έκανε να το πιστέψει, ενώ ειδοποίησα τη γυναίκα και τον γιο μου να έρθουν να με δουν ότι ήμουν ζωντανός απλά, τους ενημέρωσα ότι είχα χτυπήσει άσχημα».
Για τον τρόπο αντίδρασης του μετά το ατύχημα: «Σαν άνθρωπος αντιδρώ καλά σε δύσκολες περιπτώσεις κινδύνου, το έχει ο χαρακτήρας μου αυτό. Περιμένω να περάσει όλο αυτό και μετά ξεσπάω κάπου. Προσπάθησα να είμαι δυνατός, γιατί έχω τρία παιδιά να μεγαλώσω. Όταν όλος ο κόσμος σε έχει μάθει να είσαι δυνατός, δεν είναι εύκολο να σε δει μέσα στην κατάθλιψη και με ένα πόδι χαμένο».
Για τη συνέχεια αμέσως μετά το ατύχημα: «Πήγα κατευθείαν στο χειρουργείο. Για καλή μου τύχη υπήρχε ένας νεόφερτος αγγειοχειρούργος στο νοσοκομείο, ο Δημήτρης Μαύρος. Ακολούθησε ένα χειρουργείο πολλών ωρών. Μπήκα στις 8 το βράδυ και βγήκα στις 5 το πρωί. Πέτυχε το χειρουργείο, αφού είχαν κάνει τη συρραφή και είχαν φτιάξει τα οστά. Είχα όμως πολύ χαμηλό αιματοκρίτη. Όταν πέσει κάτω από 15, τότε η καρδιά παύει να τροφοδοτεί τα υπόλοιπα όργανα και κρατάει με αίμα μόνο τον εγκέφαλο για να σε… κρατήσει στη ζωή. Εγώ μπήκα μέσα με τον αιματοκρίτη στο… 9! Αυτό σημαίνει ότι δεν δούλευε ούτε το πάγκρεας, ούτε τα νεφρά, ούτε τίποτα. Υπήρχε μεγάλος φόβος τα πρώτα 24ώρα να χάσω μέρη του σώματος μου. Ο γιατρός μας είπε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα νεφρά, που θα μπορούσαν να μην λειτουργούν. Θέλαμε γρήγορη ανάρρωση γιατί τα νοσοκομεία έχουν πολλά μικρόβια. Εκεί λοιπόν έμαθα γιατί οι γιατροί θέλουν να σε διώξουν γρήγορα. Ακόμη και στις κουρτίνες υπάρχουν μικρόβια, που μπορούν να κάνουν μεγάλο κακό. Ο οργανισμός μου ανταποκρίθηκε, γιατί είχα χρόνια στον αθλητισμό και δεν έκανα καταχρήσεις. Στα εννιάμερα της η Παναγία βοήθησε να αποφύγω τον κίνδυνο και τα όργανα άρχισαν να λειτουργούν κανονικά. Έτσι περίμενα στωικά να δω τι θα γίνει με το πόδι μου. Είχαμε μεγάλη υπομονή, ωστόσο μπήκε ένα μικρόβιο στο πόδι, άρχισε να… μαυρίζει και να χαλάει. Επειδή λοιπόν εγώ δεν… αντέχω τα ημίμετρα φώναξα τον γιατρό και τον ρώτησα τι πιθανότητες έχουμε να γίνει καλά το πόδι μου. Μου είπε 50-50 και του απάντησα ‘’τι το σκεφτόμαστε ακόμη γιατρέ, οι 50-50 δεν είναι πιθανότητες για μένα, δεν θα διακινδυνεύσω την υγεία μου για το πόδι μου. Πάρτο, διώξτο και θα βάλω ένα τεχνητό μέλος για να με δουν όρθιο ξανά τα παιδιά μου».
Για το πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση που πήρε: «Πιστεύω ότι ο καθένας από μας, ειδικά αν είναι δυνατός ο χαρακτήρας του και έχει σκληραγωγηθεί στη ζωή του, αν φτάσει σ’ ένα τερματικό στάδιο και ξαφνικά βρει τοίχο, θα πρέπει ή να τον γκρεμίσει ή να τον υπερπηδήσει. Δεν πρέπει να κάτσεις και να κλαις τη μοίρα σου, ειδικά αν έχεις ανθρώπους που πιστεύουν σε σένα. Τα παιδιά μου πάντα με έβλεπαν σαν τον ήρωα τους, δεν θα μπορούσα να γίνω κάτι διαφορετικό. Κάποιοι μου λένε ότι είμαι πολύ δυνατός. Έτσι και μέσω του νοσοκομείου μας, αν χρειαστεί να γίνει κάτι αντίστοιχο σε κάποιον άνθρωπο, με φωνάζουν για ψυχολογική υποστήριξη. Πάω εκεί και τον βοηθάω. Πήρα την πιο λογική απόφαση, έκανα αυτό που έπρεπε. Δεν με πήρε από κάτω και ξεκίνησα αμέσως τις φυσιοθεραπείες. Μάρτυρας μου ο Θεός, όταν άνοιξα τα μάτια μου μετά τον ακρωτηριασμό, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τραβήξω το σεντόνι. Μόλις είδα ότι ήταν κομμένο το πόδι μου, ανακουφίστηκα. Μετά ξεκίνησα ασκήσεις και είχα αμέσως ένα τηλεφώνημα από το Μιχάλη Σεΐτη. Δεν γνωριζόμασταν μέχρι τότε και είχε ακούσει για την περίπτωση μου. Είπαμε πολλά πράγματα και με πήγε στους προσθετικούς του, τον Κώστα και τον Δημήτρη Χρονόπουλο, στους οποίους οφείλω πάρα πολλά. Βοηθούν κάθε άνθρωπο. Αυτό φαίνεται και από το Μιχάλη, αφού πήραν έναν άνθρωπο με κομμένο πόδι και τον έχουν κάνει παγκόσμιο πρωταθλητή και ρέκορντμαν. Για καλή μου τύχη συνάντησα και έναν παλιό ποδοσφαιριστή που έπαιζε στην Ηλιούπολη και με βοήθησε. Έτσι ήταν θέμα χρόνου να περπατήσω ξανά. Επανήλθα κανονικά και γρήγορα».
Για την αγάπη του κόσμου της Ρόδου: «Ο κόσμος της Ρόδου με αγκάλιασε και με στήριξε. Έμαθε την περίπτωση μου. Στο νοσοκομείο είχα επισκέψεις από ανθρώπους που ούτε καν τους γνώριζα. Μου έστελναν λουλούδια. Η Ρόδος έγινε πατρίδα μου, γι’ αυτό δεν έφυγα ποτέ από εδώ, γι’ αυτό δεν χειρουργήθηκα στην Αθήνα. Είχα και έχω εμπιστοσύνη σε όλους. Με βοήθησε και ο πρόεδρος του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος Μιχάλης Χατζηνικήτας. Στην Ιαλυσό πήρα και άφησα πολλά, ακόμη και το πόδι μου για να αυτοσαρκαστώ λιγάκι. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που με στηρίζει μετά το ατύχημα, ακόμη και δύο χρόνια μετά το ατύχημα».
Για τη σχέση που είχε με το νησί: «Στη Ρόδο ερχόμουν πάντα ως αντίπαλος. Όταν ήμουν στον Κερατσίνι και παίζαμε ειδικά με τον Ιάλυσο, ξέραμε από το καράβι ότι θα φάμε τρία γκολ.  Ήρθα για πρώτη φορά, στο τέλος του 2013 για επαγγελματικούς λόγους και κατά περιστάσεις ερχόταν και η οικογένεια μου. Εγκατασταθήκαμε μόνιμα μετά το ατύχημα και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου. Έχουμε ριζώσει εδώ».
Για τη γνωριμία του με το... Φοίβο Κρεμαστής: «Έμενα στην Κρεμαστή και μου είπαν να ψάξω να βρω τον Κώστα Φτάκλα. Έπαιζα μαζί με τους παλαίμαχους για να ξεσκουριάσουμε και έτσι γνωριστήκαμε και ήρθα πιο κοντά. Ανέλαβα γενικός αρχηγός σε μία ιδιαίτερη περίοδο. Ο Φοίβος είχε πάρει το κύπελλο ερασιτεχνών και πενθούσε για τις ζωές των δύο παιδιών που χάθηκαν στην άσφαλτο. Ήθελα πραγματικά να βοηθήσω, κι έτσι έγινε».
Για τους στόχους του Φοίβου: «Οι στόχοι φέτος είναι υψηλοί. Αυτό με εξιτάρει και είναι κίνητρο για όλους Το περσινό πρωτάθλημα ήταν μίας ταχύτητας. Φέτος 4-5 ομάδες κάνουν πρωταθλητισμό και υπάρχουν κι άλλες που θα είναι δυνατές. Κι αυτοί που θα είναι ρυθμιστές, κι αυτοί που πάνε για παραμονή θα είναι ρυθμιστές. Να ξέρεις ότι το πρωτάθλημα της Α’ Δωδεκανήσου είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Στην Αθήνα και στον Πειραιά ξεχωρίζει πάντα μία ομάδα και ξεφεύγει από τη βαθμολογία».
Για την Εθνική ακρωτηριασμένων: «Ένα απόγευμα είχα πάει στον προσθετικό μου στην Αθήνα. Μίλησα με τον Άρη Μαυρόπουλο, που είναι προπονητής σε άτομα με αναπηρία τους ‘’Καστελλάνους’’. Μου είπε λοιπόν ότι ετοιμάζουν μία ομάδα ακρωτηριασμένων. Στην αρχή ήμουν λίγο δύσπιστος, αφού δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να παίξω. Όταν πήγα, αυτό που έβλεπα ήταν εντυπωσιακό. Έβλεπα ανθρώπους… ακροβάτες. Έκαναν τα πάντα μέσα στο γήπεδο, έτρεχαν, έκαναν τάκλιν και σούταραν. Αυτό είναι συνδυασμός δύο πραγμάτων. Πρώτον να κουμαντάρεις καλά το κορμί σου και το δεύτερο να έχεις μυαλό για να δίνεις σωστές εντολές. Κακά τα ψέματα όταν όλα αυτά τα χρόνια ο εγκέφαλος σου ξέρει ότι κλωτσάς και με τα δύο πόδια δεν είναι εύκολο. Έφτανε η μπάλα στο αριστερό και προσπαθούσα να κλωτσήσω αλλά η μπάλα έφευγε από κάτω γιατί δεν υπήρχε… πόδι. Άρα πρέπει να προσαρμόσεις τον εγκέφαλο σου, στα νέα δεδομένα και να κουμαντάρεις το κορμί σου έτσι ώστε να έχει ισορροπία. Θέλει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Τα παιδιά έτρεχαν πάρα πολύ και είπα για να μη γίνω ρεζίλι να χρησιμοποιήσω ένα παλιό τέχνασμα. Όποτε ερχόταν η μπάλα, έκανα ένα κοντρόλ και μία πάσα απευθείας. Τα παιδιά πίστεψαν ότι βρήκαν το νέο… Τσιάρτα, αλλά εγώ το έκανα για να προστατεύω τον εαυτό μου, αφού δεν είχα ανάσες. Το έχω πάρει ζεστά. Όταν χτύπησα το πρώτο πράγμα που είπα είναι ‘’Θεε μου δεν θα ξαναπαίξω μπάλα’’. Τώρα λοιπόν ο Θεός μου έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία, και γι’ αυτό το έχω πάρει τόσο πολύ ζεστά. Προσπαθούμε να εξαπλώσουμε το άθλημα αυτό και βασίζεται πάνω στις απαιτήσεις των ακρωτηριασμένων ανθρώπων. Δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο των τυφλών ή των κωφών. Ετοιμάζονται να το κάνουν Ολυμπιακό άθλημα, υπάρχει ευρωπαϊκή και παγκόσμια ομοσπονδία. Από 1 έως 10 Οκτωβρίου θα γίνει το Euro στην Κωνσταντινούπολη. Είμαστε πίσω ακόμη. Η ομάδα αποτελείται από 13 ποδοσφαιριστές και οι δύο είναι τερματοφύλακες. Οι τερματοφύλακες έχουν δυσλειτουργία ή ακρωτηριασμό στο ένα χέρι. Παίζουμε σε γήπεδο 8Χ8 και απαγορεύεται να κάνεις τάκλιν ή να χτυπήσεις τη μπάλα σκοπίμως με την πατερίτσα. Έχει αρκετό ξύλο και είναι πολύ δύσκολο.
Για επίλογο: «Όλα είναι στη θέληση του ανθρώπου. Κάποτε μου είχαν πει ότι δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω. Εγώ λοιπόν προσπαθώ να θέλω στο μέτρο του δυνατού και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Θέλω να κλείσω λέγοντας ότι ένας ακρωτηριασμός ή ένα ατύχημα δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στον καθένα μας. Υπάρχει ποιοτική ζωή και μπορείς να κάνεις ξανά αθλητισμό. Ο στόχος μου είναι να φτιάξω μία ομάδα ακρωτηριασμένων στη Ρόδο. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει να με βρει ή να μιλήσει με τον κ. Ζηδιανάκη. Η ομάδα αυτή θα δώσει και ψυχολογική στήριξη και θα κάνει τον κόσμο να νιώσει πάλι χρήσιμος».

Ποδόσφαιρο | Football League 2 - (Γ΄ Εθνική)
  Συγχαίρουν τον Διακοφώτη

Συγχαίρουν τον Διακοφώτη

Πριν από 11 ώρες 17:59 | Παρ 18 Αυγ, 2017

Ο Α.Σ. Ρόδος. ο Γ.Σ. Διαγόρας και ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος συγχαίρουν τον Παναγιώτη Διακοφώτη για την εκλογή του στη νέα διοίκηση της Ε.Π.Ο. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Α.Σ. Ρόδος, του Διαγόρα...

 558 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Οι εγγραφές στον Διαγόρα!

Οι εγγραφές στον Διαγόρα!

Πριν από 14 ώρες 15:11 | Παρ 18 Αυγ, 2017

Η διοίκηση του Γ.Σ. Διαγόρας ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών νέων μικρών ποδοσφαιριστών κι επανεγγραφών των παλαιών, για την περίοδο 2017-2018. Με τη βοήθεια των καταξιωμένων προπονητών, οι μικροί αθλητές...

 173 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League 2 - (Γ΄ Εθνική)
  Παρέλαβαν τη ''φλόγα της αγάπης''!

Παρέλαβαν τη ''φλόγα της αγάπης''!

Πριν από 19 ώρες 10:06 | Παρ 18 Αυγ, 2017

Η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος πιστοί στις δεσμεύσεις και το όραμά  τους για  συμμετοχή, προσφορά και αλληλεγγύη συμμετείχε φέτος στην 15η Λαμπαδηδρομία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου Άγιος...

 313 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Με απουσίες ο Αστέρας Παστίδας!:

Με απουσίες ο Αστέρας Παστίδας!:

Πριν από 19 ώρες 09:56 | Παρ 18 Αυγ, 2017

Στις προπονήσεις επέστρεψαν οι παίκτες του Αστέρα Παστίδας, οι οποίοι συνεχίζουν την προετοιμασία τους, υπό τις οδηγίες του Κώστα Πάττα. Τα προβλήματα για τους Παστιδενούς είναι γνωστά… Συγκεκριμένα, οι Τάσος...

 104 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League 2 - (Γ΄ Εθνική)
  Τέλος ο Οικονόμου από Ρόδο!

Τέλος ο Οικονόμου από Ρόδο!

Πριν από 1 ημέρα 19:37 | Πεμ 17 Αυγ, 2017

Δεν συνεχίζει στη Ρόδο ο Κώστας Οικονόμου, ενώ νέος γενικός αρχηγός ανέλαβε ο Χρήστος Κουτσομύτης. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομάδας: ''Ο Α.Σ. Ρόδος ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας...

 752 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Τέλος ο Φωτεινής από Κλεάνθη!

Τέλος ο Φωτεινής από Κλεάνθη!

Πριν από 2 ημέρες 09:35 | Πεμ 17 Αυγ, 2017

Παρελθόν αποτελεί από τον Κλεάνθη Παραδεισίου ο Γιώργος Φωτεινής. Ο έμπειρος αμυντικός αποφάσισε να μη συνεχίσει στην ομάδα, με αποτέλεσμα η ομάδα να κινείται για τον αντικαταστάτη του. Το περασμένο...

 1097 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Τέλος ο Παπαδόπουλος από Ευαγόρα!

Τέλος ο Παπαδόπουλος από Ευαγόρα!

Πριν από 2 ημέρες 08:18 | Πεμ 17 Αυγ, 2017

Παρελθόν αποτελεί από τον Ευαγόρα ο Θεοφάνης Παπαδόπουλος, με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία, κάτι που ανακοίνωσε και επίσημα η ομάδα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ροδίτικου συλλόγου: ''Ο Α.Ο. Ευαγόρας...

 190 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Ανανεώσεις στους Ιππότες

Ανανεώσεις στους Ιππότες

Πριν από 2 ημέρες 08:18 | Πεμ 17 Αυγ, 2017

Οι Ιππότες διατήρησαν στις τάξεις τους, τους Μικέ Μαρίνο, Διονύση Τσάκε και Χουσεΐν Εμίρογλου, επισημοποιώντας την επέκταση της συνεργασίας τους με την παρακάτω ανακοίνωση: ''Μετά από την επίσημη ανακοίνωση της...

 89 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Η αναδιάρθρωση των επιτροπών

Η αναδιάρθρωση των επιτροπών

Πριν από 3 ημέρες 16:43 | Τετ 16 Αυγ, 2017

Η Ε.Π.Σ.Δ. ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση των επιτροπών (με πρόεδρο του Δ.Σ. πάντα τον Παναγιώτη Διακοφώτη), εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αναλυτικά, όλα τα μέλη και οι ιδιότητες τους, με την...

 758 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γενικά
  Ο Σιδηρόπουλος στην Τρίπολη!

Ο Σιδηρόπουλος στην Τρίπολη!

Πριν από 3 ημέρες 16:26 | Τετ 16 Αυγ, 2017

Στην Τρίπολη θα βρίσκεται το προσεχές Σάββατο στις 19:15 ο Τάσος Σιδηρόπουλος, προκειμένου να «σφυρίξει» το παιχνίδι της πρεμιέρας στη Super League ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Π.Α.Σ. Γιάννινα....

 74 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Η Α.Ε.Ρ.Α. πήρε Μπάρδη!

Η Α.Ε.Ρ.Α. πήρε Μπάρδη!

Πριν από 4 ημέρες 08:15 | Τρι 15 Αυγ, 2017

Η Α.Ε.Ρ.Α. απέκτησε τον Δημήτρη Μπάρδη, ο οποίος πριν από λίγες μέρες έμεινε ελεύθερος από το Διγενή Κοσκινού και ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο για το νέο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας. Αναλυτικά,...

 1153 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Η γιορτή του Διαγόρα Βατίου

Η γιορτή του Διαγόρα Βατίου

Πριν από 5 ημέρες 11:30 | Δευ 14 Αυγ, 2017

Ο Διαγόρας Βατίου στην καθιερωμένη εκδήλωση που πραγματοποιεί κάθε χρόνο τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου στην πλατεία του χωριού, στο Βάτι, τίμησε τους αρχηγούς του. Τον Γιάννη Ζωάννου και τον Δημήτρη...

 1266 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Το μήνυμα του Διακοφώτη

  Το μήνυμα του Διακοφώτη
Πριν από 11 ώρες
18:21 | Παρ 18 Αυγ, 2017

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου Παναγιώτης Διακοφώτης έστειλε το δικό του μήνυμα μετά τις σημερινές εκλογές. ''Η σημερινή επιτυχία είναι μια επιτυχία του δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου, είναι μια επιτυχία των συνεργατών...

 432 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γενικά

Πρόεδρος ο Γραμμένος, σάρωσε ο Διακοφώτης!

  Πρόεδρος ο Γραμμένος, σάρωσε ο Διακοφώτης!
Πριν από 11 ώρες
17:50 | Παρ 18 Αυγ, 2017

Η παράταξη του Βαγγέλη Γραμμένου επικράτησε πανηγυρικά απέναντι στην αντίστοιχη του Γιώργου Καλαντζή στις εκλογές της ΕΠΟ, καθώς έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες αναβολής των αρχαιρεσιών. Στη διαδικασία εκλογής της νέας...

 160 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Πήρε Κουνδουράκη ο Ευκλής!

  Πήρε Κουνδουράκη ο Ευκλής!
Πριν από 11 ώρες
17:37 | Παρ 18 Αυγ, 2017

Τον Πέτρο Κουνδουράκη απέκτησε με μορφή δανεισμού ο Ευκλής Σορωνής από τον Κλεάνθη Παραδεισίου. Ο νεαρός παίκτης έδωσε τα χέρια με την ομάδα και ανακοινώθηκε επίσημα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: ''Ο...

 84 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Η παρουσίαση του νέου Ευαγόρα

  Η παρουσίαση του νέου Ευαγόρα
Πριν από 19 ώρες
10:20 | Παρ 18 Αυγ, 2017

Στο ξενοδοχείο Palladium  έγινε χθες το βράδυ η παρουσίαση του νέου Ευαγόρα, που θα παρουσιαστεί στο νέο πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας. Η ροδίτικη ομάδα θα βασιστεί και πάλι σε νεανικό...

 551 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Ο Μαΐλης στον Κλεάνθη

  Ο Μαΐλης στον Κλεάνθη
Πριν από 19 ώρες
10:10 | Παρ 18 Αυγ, 2017

Ο Ρεΐσης Μαΐλης (δεξιά στη φωτό) είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Κλεάνθη Παραδεισίου μετά το «διαζύγιο» με τον Γιώργο Φωτεινή. Με συνοπτικές διαδικασίες η διοίκηση του συλλόγου συμφώνησε με...

 157 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Παίρνει Σιέχ, παίζει με Άρη!

  Παίρνει Σιέχ, παίζει με Άρη!
Πριν από 19 ώρες
10:01 | Παρ 18 Αυγ, 2017

Μία ανάσα από την απόκτηση του Χαλή Σιέχ (αριστερά στη φωτό) βρίσκεται η Α.Ε. Κατταβιάς, αφού ο έμπειρος παίκτης έμεινε ελεύθερος από το Φοίβο Κρεμαστής και αναμένεται να κλείσει στους «νεοφώτιστους»....

 55 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Τα διαρκείας του Αστέρα Παστίδας

  Τα διαρκείας του Αστέρα Παστίδας
Πριν από 1 ημέρα
19:01 | Πεμ 17 Αυγ, 2017

''Το διοικητικό συμβούλιο του Αστέρα Παστίδας στο πλαίσιο της οικονομικής του ενίσχυσης αλλά και αποσκοπώντας στην  όσο γίνεται μεγαλύτερη προσέλευση των οπαδών του και των φίλων του στο γήπεδο της Παστίδας, έθεσε...

 65 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League 2 - (Γ΄ Εθνική)

Ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος στη λαμπαδηδρομία

  Ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος στη λαμπαδηδρομία
Πριν από 1 ημέρα
17:47 | Πεμ 17 Αυγ, 2017

Το ''παρών'' στη 15η λαμπαδηδρομία έδωσε ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος... Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία το προπονητικό επιτελείο των ''ερυθροκίτρινων'' συμμετείχε στις εκδηλώσεις, όπως έκαναν πολλά σωματεία της Ρόδου. Ο...

 750 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Φιλική ήττα και μεταγραφές!

  Φιλική ήττα και μεταγραφές!
Πριν από 2 ημέρες
09:45 | Πεμ 17 Αυγ, 2017

Τη φιλική ήττα με σκορ 5-1 γνώρισε χθες η Δόξα Ψίνθου από τον Άρη Αρχαγγέλου, σε παιχνίδι προετοιμασίας των δύο ομάδων. Από κει και πέρα οι «βυσσινί» προχώρησαν σε δύο...

 132 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γενικά

Ο Άρης βλέπει Πλατέλλα!

  Ο Άρης βλέπει Πλατέλλα!
Πριν από 2 ημέρες
09:19 | Πεμ 17 Αυγ, 2017

Μια δυναμική κίνηση που θα δείξει τις προθέσεις του ενόψει της πολύ απαιτητικής σεζόν στη Football League φέρεται να εξετάζει ο Άρης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το liganews.gr, οι Θεσσαλονικείς εξετάζουν...

 84 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Μία επιστροφή και μία ανανέωση!

  Μία επιστροφή και μία ανανέωση!
Πριν από 2 ημέρες
08:06 | Πεμ 17 Αυγ, 2017

Στον Άγιο Γεώργιο Μαλώνας επέστρεψε ο Χρήστος Γερακούδης, ο οποίος θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας. Μάλιστα, η ομάδα ανακοίνωσε και επίσημα την παραμονή...

 74 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Οι εγγραφές στον Ανταγόρα

  Οι εγγραφές στον Ανταγόρα
Πριν από 3 ημέρες
16:48 | Τετ 16 Αυγ, 2017

Οι εγγραφές στην Ακαδημία του Ανταγόρα Κω ήδη έχουν ξεκινήσει. Για παιδιά ηλικίας από 5 έως 15 ετών μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο της Ακαδημίας Μπάμπη Ναβροζίδη για περισσότερες...

 759 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Το νέο team της Α.Ε. Κω

  Το νέο team της Α.Ε. Κω
Πριν από 3 ημέρες
16:33 | Τετ 16 Αυγ, 2017

Ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό το προπονητικό επιτελείο της Ακαδημίας εξέδωσε η ομάδα της Α.Ε Κω. Αναλυτικά το νέο προπονητικό team του συλλόγου από το νησί του Ιπποκράτη ''Η...

 136 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Τέλος ο Κετσές από Ευαγόρα!

  Τέλος ο Κετσές από Ευαγόρα!
Πριν από 3 ημέρες
15:13 | Τετ 16 Αυγ, 2017

Λίγο καιρό κράτησε η συνεργασία του Ευαγόρα με τον Κώστα Κετσέ, αφού η μεταγραφή του ακυρώθηκε, με βάση την επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου και η ροδίτικη ομάδα θα αποκτήσει άλλους...

 115 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

''Μάχη'' για την κορυφή!

  ''Μάχη'' για την κορυφή!
Πριν από 3 ημέρες
14:53 | Τετ 16 Αυγ, 2017

Συνεχίστηκε το τουρνουά του Αρένα στις εγκαταστάσεις του και αυτή την εβδομάδα. Πολλά τα γκολ και μεγάλος ο ανταγωνισμός για τις πρώτες τέσσερις θέσεις που οδηγούν στα πλέι-οφ. Τα ''Σκουπίδια'' και...

 263 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League 2 - (Γ΄ Εθνική)

Με πλάνο και φιλοσοφία!

  Με πλάνο και φιλοσοφία!
Πριν από 4 ημέρες
17:37 | Δευ 14 Αυγ, 2017

Η γνώση, ο σεβασμός στην ιστορία του συλλόγου και η ευθύνη απέναντι στα παιδιά και στο μέλλον τους θα είναι τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας, που θα διαπνέει την προσπάθεια...

 438 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Περιφεριακό

Πένθος για Λορέντζο

  Πένθος για Λορέντζο
Πριν από 5 ημέρες
10:35 | Δευ 14 Αυγ, 2017

Ο Φάνης Λορέντζος ''έχασε'' τον πατέρα του και ο Ηρακλής Μαριτσών τον συλλυπάται. Αναλυτικά, η ανακοίνωση των ''ροπαλοφόρων''. ''Το διοικητικό συμβούλιο του Ηρακλή Μαριτσών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον επί...

 183 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Ικανοποίηση στον Αρχάγγελο

  Ικανοποίηση στον Αρχάγγελο
Πριν από 5 ημέρες
09:26 | Δευ 14 Αυγ, 2017

Αρκετά ικανοποιημένος έμεινε ο Στάθης Φαρμακίδης από την παρουσία της ομάδας του στο φιλικό παιχνίδι με τον Διαγόρα Βατίου. Ο ίδιος έμεινε ευχαριστημένος από τις προσπάθειες τους και για τα...

 201 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League 2 - (Γ΄ Εθνική)

Φήμες για Ρούσσο!

  Φήμες για Ρούσσο!
Πριν από 5 ημέρες
09:02 | Δευ 14 Αυγ, 2017

Μπορεί η προετοιμασία του Α.Σ. Ρόδος για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο η φημολογία για μετεγγραφές και πρόσωπα που θα βοηθήσουν στην οργάνωση των...

 460 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Κύπελλο

Στο κύπελλο Δωδεκανήσου οι ''μεγάλοι''!

  Στο κύπελλο Δωδεκανήσου οι ''μεγάλοι''!
Πριν από 6 ημέρες
09:32 | Κυρ 13 Αυγ, 2017

Δεν θα διεξαχθεί φέτος το κύπελλο της Γ' Εθνικής, μετά από απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Με απλά λόγια αυτό σημείνει ότι οι ομάδες της Γ' Εθνικής θα συμμετέχουν στο...

 384 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

Ειδησεις ομαδων

(ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Άλλα σπορ |

Το κέντρο εγγραφών στο Run Greece

  Το κέντρο εγγραφών στο Run Greece
09:52 | Παρ 18 Αυγ, 2017

Το κέντρο εγγραφών των αγώνων RUN GREECE ΡΟΔΟΣ από όπου όλοι οι ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ δρομείς για τους αγώνες της πόλης της Ρόδου (Αγώνες 5 & 10χλμ...

 32 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Ο ''Δρόμος Νίκης'' στην Τάφρο

  Ο ''Δρόμος Νίκης'' στην Τάφρο
09:46 | Παρ 18 Αυγ, 2017

Η 95 ΑΔΤΕ, με την στήριξη της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου και τον Δήμο Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), συνδιοργανώνουν τον 1ο Αγώνα Δρόμου Μεσαιωνικής Τάφρου Ρόδου...

 123 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Ανοίγει πανιά η Aegean Regatta

  Ανοίγει πανιά η Aegean Regatta
19:25 | Πεμ 17 Αυγ, 2017

Η Aegean Regatta, ο διεθνής ιστιοπλοϊκός που διοργανώνει εδώ και 17 χρόνια η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης...

 186 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Κέρδισε εμπειρίες η Κουβάτση

  Κέρδισε εμπειρίες η Κουβάτση
09:34 | Πεμ 17 Αυγ, 2017

Μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική ιππασία και μοναδική επιτυχία για την Ιππική Δεξιοτεχνία. Η Θεοδώρα Λιβάνου με τον Winston προκρίθηκε και πήρε μέρος χθες Κυριακή...

 35 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Ο Ζήκας μίλησε για το Run Greece

  Ο Ζήκας μίλησε για το Run Greece
09:38 | Δευ 14 Αυγ, 2017

Στη διοργάνωση του Run Greece που για πρώτη φορά θα γίνει φέτος και στη Ρόδο την 1η Οκτωβρίου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου...

 57 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Ραντεβού για το διασυλλογικό

  Ραντεβού για το διασυλλογικό
09:32 | Δευ 14 Αυγ, 2017

Συνάντηση εργασίας είχε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής με μέλη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους της  Ένωσης Καζώνης...

 705 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στόχος το Street Pole Vault

  Στόχος το Street Pole Vault
08:59 | Δευ 14 Αυγ, 2017

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει ο ΑΓΕΣ Κάμειρος για την ανάπτυξη του αγωνίσματος του επί κοντώ, θα γίνει ακόμη μία, προκειμένου να έρθει στο...

 74 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα